Základom je pevná pracovná obuv

Kategórie
 
 
 
 
 

Základom je pevná pracovná obuv

pevná pracovná obuv

Vybrať sa do terénu s nevhodnou pracovnou obuvou môže skončiť vážnym úrazom. Zvoľte si preto pevnú obuv, na ktorú sa môžete spoľahnúť v každom počasí a za každých podmienok.

Najmä v zime by ste nemali podceňovať podmienky, v ktorých pracujete. Odporúčame vám preto siahnuť po vysokej pracovnej obuvi, ktorá nohu dostatočne fixuje a chráni ju.

Bezpečnostná vysoká topánka

Vhodná bezpečnostná vysoká topánka by v prvom rade mala mať hrubú podrážku odolnú voči prepichnutiu. Zaistí vám bezpečný pohyb aj v náročnejšom teréne, akým môže byť stavenisko so sutinami a odpadovým materiálom s ostrými hranami.

Bezpečnostné topánky alebo bezpečnostné pracovné čižmy sú vybavené spevnenou špicou, ktorá môže byť oceľová - v tom prípade však rátajte s vyššou váhou a záťažou na nohy - alebo kompozitná. V prípade kompozitných špíc sa ako materiál využíva spevnený plast. Nemusíte sa báť o jeho pevnosť či odolnosť, tento plast je tvrdší a dostatočne odolný, aby vašu nohu ochránil aj v situácii prípadného úrazu.

Zateplené pracovné topánky

Ak sa pohybujete v chladnejších podmienkach, oceníte zateplené pracovné topánky, ktoré udržia vaše nohy v teple aj pri mínusových teplotách. S oceľovou špičkou to však možno zvádza k pomysleniu skrehnutých prstov. Zateplenie napríklad umelou kožušinou alebo fleecom vás však chráni aj pred sálavým chladom. Možno si však chcete byť istí, že kov skutočne nebude vplývať na váš komfort. V tom prípade máme vynikajúci tip, ktorý vás udrží v teple.

Do kvalitnej obuvi kvalitné merino ponožky

Merino je vlna z austrálskych a novozélandských oviec, ktorej vlastnosti ľudia ospevujú nielen pri práci, ale aj pri športe. Tak ako iné typy vĺn, aj táto je vzdušná, no jej vlas je špecifický, tenší, preto neškriabe. Vďaka tenkému vlasu je materiál merino utkaný hustejšie a má lepšie termoregulačné vlastnosti. Často sa využíva pre šitie funkčného oblečenia, keďže aj tenšia vrstva merino dokáže udržať človeka v teple lepšie, ako iné materiály.

Vyberte si preto do vašich pracovných topánok merino ponožky, s ktorými udržíte nohu v teple, či už si zvolíte model topánok s oceľovou alebo kompozitnou špicou.

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
NAVŠTÍVILI STE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia